Αποπληρωμή εργασιών του Δασικού Συνεταιρισμού "Η Ένωση" του Δήμου Ρεντίνας

Αποπληρωμή εργασιών του Δασικού Συνεταιρισμού "Η Ένωση" του Δήμου Ρεντίνας

Προς Υπουργούς:

- Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

- Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής

- Οικονομικών

Ο Αγροτικός Δασικός Συνεταιρισμός «Η Ένωση» Σταυρού του Δήμου Ρεντίνας είναι ένας από τους μεγαλύτερους δασικούς συνεταιρισμούς σε όλη την χώρα με 100 ενεργά μέλη από επαγγελματίες υλοτόμους και δασεργάτες. Κάθε χρόνο καλείται να βοηθήσει σε επείγουσες περιπτώσεις περιοχών που έχουν πληγεί από καταστροφικές πυρκαγιές σε  διάφορα σημεία της χώρας.

Το περασμένο καλοκαίρι μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που σημειώθηκαν στην περιοχή της Αττικής ο Δασικός Συνεταιρισμός «Η Ένωση» ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων και πραγματοποίησε έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής προστασίας στις καμένες περιοχές με την κατασκευή κορμοδεμάτων και κλαδοπλεγμάτων τηρώντας το συμφωνηθέν με το Υπουργείο χρονοδιάγραμμα.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι έχει ολοκληρωθεί το έργο του Δασικού Συνεταιρισμού στην περιοχή της Αττικής, οι διαδικασίες παραλαβής του έργου από τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής δεν έχουν προχωρήσει, γεγονός που καθιστά  τον συνεταιρισμό και τα μέλη του απλήρωτα για υπηρεσίες που έχουν προσφέρει.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

- Για ποιους λόγους έχει καθυστερήσει η παραλαβή του έργου του Δασικού Συνεταιρισμού «Η Ένωση» από τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής;

- Σε τι ενέργειες προβλέπεται να προβούν τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες παραλαβής του έργου και να προχωρήσει η διαδικασία πληρωμής του Συνεταιρισμού για τις εργασίες που προσέφερε στα αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική;

Απαντήσεις Υπουργείων